MantisBT

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0004381ardourbugspublic2011-10-17 23:172012-05-23 08:15
Reporterb333z 
Assigned To 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusconfirmedResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Version3.0-alpha10 
Target Version3.XFixed in Version 
Summary0004381: Compile error on gentoo amd64 when compiled with tranzport use flag
DescriptionWhen compiling ardour-3.9999 from pro-audio overlay with the tranzport use flag enabled I get the following error:

In file included from ../libs/surfaces/tranzport/io_usb.cc:41:
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc: In constructor 'AbstractUI<RequestObject>::AbstractUI(const std::string&)':
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:104: error: reference to '_1' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:335:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select1> sigc::_1
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:55:15: error: boost::arg<1> <unnamed>::_1
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:104: error: reference to '_1' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:335:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select1> sigc::_1
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:55:15: error: boost::arg<1> <unnamed>::_1
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:108: error: reference to '_2' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:336:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select2> sigc::_2
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:56:15: error: boost::arg<2> <unnamed>::_2
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:108: error: reference to '_2' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:336:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select2> sigc::_2
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:56:15: error: boost::arg<2> <unnamed>::_2
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:112: error: reference to '_3' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:337:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select3> sigc::_3
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:57:15: error: boost::arg<3> <unnamed>::_3
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:112: error: reference to '_3' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:337:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select3> sigc::_3
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:57:15: error: boost::arg<3> <unnamed>::_3
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:116: error: reference to '_4' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:338:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select4> sigc::_4
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:58:15: error: boost::arg<4> <unnamed>::_4
/var/tmp/portage/media-sound/ardour-3.9999/work/ardour-3.9999/libs/pbd/pbd/abstract_ui.cc:37:116: error: reference to '_4' is ambiguous
/usr/include/sigc++-2.0/sigc++/adaptors/lambda/select.h:338:56: error: candidates are: const sigc::lambda<sigc::internal::lambda_select4> sigc::_4
/usr/include/boost/bind/placeholders.hpp:58:15: error: boost::arg<4> <unnamed>::_4

As far as I can tell... ( disclaimer here... ) I'm thinking something under tranzport causes the sigc namespace to be brought in, then when the boost::bind placeholders are trying to be referenced, there is no way that the boost::bind placeholder can be referenced as they are in anonymous namespace.

I found that removing the tranzport use flag causes that code to not be included and solved my issue ( I don't use any tranzport devices anyways ).

This may belong as a bug report on the gentoo pro-audio overlay, but it did take a fair amount of time find the workaround so wanted to post in case it can assist someone else.

Thought it may have been specific to this pc so tried it on a few and got the same result on all.
Additional InformationThis is my uname:

Linux b1 2.6.38-gentoo-r6 #17 SMP Thu Sep 22 18:38:29 EST 2011 x86_64 AMD Phenom(tm) II X6 1100T Processor AuthenticAMD GNU/Linux

Here are the version of packages on my systems:

b1 / # equery depgraph ardour-3.9999
 * Searching for ardour3.9999 ...

 * dependency graph for media-sound/ardour-3.9999
 `-- media-sound/ardour-3.9999
   `-- media-libs/liblo-0.26 (media-libs/liblo) amd64
   `-- media-libs/taglib-1.6.3 (>=media-libs/taglib-1.5) amd64
   `-- media-libs/aubio-0.3.2-r1 (media-libs/aubio) amd64
   `-- media-libs/liblrdf-0.4.0-r20 (>=media-libs/liblrdf-0.4.0) ~amd64
   `-- media-libs/raptor-2.0.4 (>=media-libs/raptor-1.4.2) ~amd64 [curl]
   `-- media-sound/jack-audio-connection-kit-0.120.2 (>=media-sound/jack-audio-connection-kit-0.120.1) ~amd64
   `-- dev-libs/glib-2.28.8 (>=dev-libs/glib-2.2) amd64
   `-- x11-libs/pango-1.28.4 (x11-libs/pango) amd64
   `-- x11-libs/gtk+-2.24.4 (>=x11-libs/gtk+-2.8.8) amd64
   `-- media-libs/flac-1.2.1-r3 (media-libs/flac) amd64
   `-- media-libs/alsa-lib-1.0.24.1 (>=media-libs/alsa-lib-1.0.14a-r1) amd64
   `-- media-libs/libsamplerate-0.1.7 (>=media-libs/libsamplerate-0.1.1-r1) amd64
   `-- dev-libs/libxml2-2.7.8-r1 (>=dev-libs/libxml2-2.6.0) amd64
   `-- dev-libs/libxslt-1.1.26-r1 (dev-libs/libxslt) amd64
   `-- media-libs/libsndfile-1.0.25 (>=media-libs/libsndfile-1.0.18_pre24) amd64
   `-- gnome-base/libgnomecanvas-2.30.3 (gnome-base/libgnomecanvas) amd64
   `-- x11-themes/gtk-engines-2.20.2 (x11-themes/gtk-engines) amd64
   `-- dev-cpp/gtkmm-2.24.0 (>=dev-cpp/gtkmm-2.12.3) amd64
   `-- dev-cpp/glibmm-2.28.2 (>=dev-cpp/glibmm-2.14.2) amd64
   `-- dev-cpp/libgnomecanvasmm-2.26.0 (>=dev-cpp/libgnomecanvasmm-2.20.0) amd64
   `-- dev-cpp/cairomm-1.8.6 (dev-cpp/cairomm) amd64
   `-- dev-libs/libsigc++-2.2.9 (>=dev-libs/libsigc++-2.0) amd64
   `-- media-libs/libsoundtouch-1.5.0 (media-libs/libsoundtouch) amd64
   `-- dev-libs/libusb-1.0.8 (dev-libs/libusb) amd64
   `-- sci-libs/fftw-3.2.2 (=sci-libs/fftw-3*) amd64
   `-- net-misc/curl-7.21.4 (net-misc/curl) amd64
   `-- media-libs/slv2-0.6.6 (>=media-libs/slv2-0.6.1) amd64
   `-- sys-devel/libtool-2.4-r1 (sys-devel/libtool) amd64
   `-- dev-libs/boost-1.46.1-r1 (dev-libs/boost) amd64
   `-- dev-util/pkgconfig-0.26 (dev-util/pkgconfig) amd64
   `-- dev-util/scons-2.0.1 (>=dev-util/scons-0.98.5) amd64
   `-- sys-devel/gettext-0.18.1.1-r1 (sys-devel/gettext) amd64
   `-- dev-vcs/subversion-1.6.17 (dev-vcs/subversion) amd64
   `-- net-misc/rsync-3.0.8 (net-misc/rsync) amd64
[ media-sound/ardour-3.9999 stats: packages (35), max depth (1) ]
TagsNo tags attached.
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0011705)
b333z (reporter)
2011-10-17 23:19

The svn version checked out is: 10210
(0013278)
cth103 (administrator)
2012-05-23 08:15

Tranzport support isn't working right now; the config option has been removed in current SVN.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-10-17 23:17 b333z New Issue
2011-10-17 23:19 b333z Note Added: 0011705
2011-10-18 06:43 cth103 cost => 0.00
2011-10-18 06:43 cth103 Target Version => 3.0-beta1
2011-10-22 18:29 cth103 Status new => confirmed
2011-11-04 14:07 cth103 Target Version 3.0-beta1 => 3.0
2012-05-23 08:15 cth103 Note Added: 0013278
2012-05-23 08:15 cth103 Target Version 3.0 => 3.X


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker