View Issue Details

IDCategoryLast Update
0008215bugs2020-07-21 22:26
Reportermantis_n1oifAssigned To 
Reproducibilitysometimes 
Status newResolutionopen 
PlatformSome Other LinuxOSSome Other LinuxOS Versionunknown
Product Version6.0 
Fixed in Version 
Summary0008215: MIDI notes sometimes not updating. Have to restart to get Ardour to register additions/movements.
DescriptionMIDI notes sometimes not updating. Have to restart to get Ardour to register additions/movements.
Steps To ReproduceImport some midi tracks into a session.
Play
Stop
Move some notes around
Play again, movements won't have registered.
Additional InformationExamples here. Note that moving some "crash" notes to "ride" doesn't immediately update.
Then, notice that adding 4 count-off "stick" notes at the beginning doesn't register, but then the ride notes register.
Something is amiss with midi note updating.

https://youtu.be/Gut6A2mynnI
TagsNo tags attached.

Activities

mati_navas

2020-06-27 11:30

reporter   ~0024514

I experience the same issue. After importing a midi file, changes within the midi region are not reflected in the playback.

Current workaroud: one can drag the imported midi from the region list onto a new track. But that gets cumbersome after a while.

mantis_n1oif

2020-07-02 13:19

reporter   ~0024559

Still having issues of this nature. Here's an example where I'm moving all notes in a midi track from channel 1 to channel 3 and they should sound like fingered bass. But they continue to sound like piano (channel 1).

https://youtu.be/J-Txxu6MpIc

paul

2020-07-18 15:58

administrator   ~0024764

I am unable to reproduce these behaviors.

Can you verify that this only happens with imported MIDI ? If you create the MIDI from scratch do the same issues still occur?

mati_navas

2020-07-18 16:54

reporter   ~0024765

Yes, it only happens with imported MIDI. Recording/drawing in MIDI from scratch does not come with this issue.

mantis_n1oif

2020-07-21 22:26

reporter   ~0024780

Not sure if this is related, but there seem to be other "not updating" problems on midi tracks. I dragged an instance of fluidsynth from a drum track over to a bass track. I went into the new instance and changed the sf2 file to the "strings" sf2 file instead of my "drums" sf2 file (the setting had come over from the drag+drop).

But when I pressed play, my bass line was making drum sounds. I opened up the instance of fluidsynth for the bass track and verified that the notes on channel 3 should have sounded like "fingered" bass. Closed the window and tried again. Still drum sounds.

Closed ardour. Opened session again. Now it sounds like bass.

So yeah, just some weird "not registering the recent things changes I've made" type errors.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2020-06-07 13:10 mantis_n1oif New Issue
2020-06-27 11:30 mati_navas Note Added: 0024514
2020-07-02 13:19 mantis_n1oif Note Added: 0024559
2020-07-18 15:58 paul Note Added: 0024764
2020-07-18 16:54 mati_navas Note Added: 0024765
2020-07-21 22:26 mantis_n1oif Note Added: 0024780