View Issue Details

IDCategoryLast Update
0006954bugs2017-10-30 09:59
ReporteraPilgerAssigned To 
Reproducibilityalways 
Status confirmedResolutionopen 
PlatformLinuxOSubuntuOS Version 14.4
Product Version5.6 
Fixed in Version 
Summary0006954: Splashscreen not closing after change to another snapshot
DescriptionThe title say it.
Steps To ReproduceSwitch between snapshots
TagsNo tags attached.

Activities

paul

2016-08-17 23:00

administrator   ~0018395

tested here with 5.0 on Linux - no issue with the splash screen.

jegelie

2017-02-03 10:06

reporter   ~0019330

Last edited: 2017-02-03 10:09

View 2 revisions

On Mac OS X, "Ardour 5.5.0 "The Plateaux of Mirror" (rev 5.5) Intel 64-bit", I have the same problem.

-Open session during startup. Splash screen closes saying "Ardour is ready to use" or something like that.
-Use menu Session>Open, to open another session. Splash screen remains stuck at "Reload session history". No way to close it, no way to move it out of the way.

I'm on dual monitors, by the way.

Found a workaround by opening Window>Audio/Midi Setup. That seems to "grab" the splash screen and turn it into the audio/midi dialog pane which can be closed.

Headwar

2017-02-08 16:05

reporter   ~0019344

Last edited: 2017-02-08 16:06

View 2 revisions

On Ubuntu 14.04 (Unity), 5.5-750-g62995bd, when a change is made to a session, then a switch to a snapshot, the splash screen stays open after the save/discard window is closed. Though clicking anywhere on Ardour's window closes it.
When no change has been made, the splash screen doesn't appear at all (or briefly enough that I can't see it).

aPilger

2017-02-13 18:23

reporter   ~0019380

Last edited: 2017-02-13 18:24

View 2 revisions

Splash screen is also not closing by switching between snapshots on ubuntu 16.4 with Ardour 5.6. Click on the titelbar of the editor window brings the splash in the background.

timbyr

2017-02-14 12:06

developer   ~0019387

I can also reproduce this on Fedora 24 with official 5.6 version.

It took some time to work out how to consitantly reproduce it. If I open a Session via Session -> Recent... and then open a Session via Session -> Open... it seems the splash screen will stay present.

x42

2017-02-16 01:55

administrator   ~0019400

I suspect that session-sample rates also play a role.

If you open a session with the same SR, the engine dialog won't be displayed. The engine dialog triggers the splash.

x42

2017-02-16 02:03

administrator   ~0019401

PS. I cannot reproduce this with the given recipe.

Opening the a session, opening the same Seesion via Session > Recent and opening the same session again via Session > Open.. the splash is hidden.

I also tried to load-recent and open 44.1k and 48K session, where the engine dialog shows up and can't reproduce. There must be more to this :(

timbyr

2017-02-26 11:36

developer   ~0019441

Another way to reproduce this for me:

1. Load a Session via the recent Session window
2. Modify the Session
3. Load another Snapshot via the Snapshot tab in the Editor List pane.

faust

2017-04-19 21:07

reporter   ~0019614

Last edited: 2017-04-19 21:08

View 3 revisions

This is confirmed for me too (Linux, Ardour 5.8).
1. open a session
2. switch to another session (session>open)

--> splash screen stays on top of windows.

Workaround:
Move splash screen to another workspace.

faust

2017-04-19 21:15

reporter  

aFunkyBass

2017-05-29 12:25

reporter   ~0019749

I have a similar situation. I can close splash screen after switching to a different snapshot, but it keeps on poppin' up whenever I insert a plugin on a track.

Open session/snapshot -> add a plugin (OK!) -> switch to a different snapshot -> insert a plugin -> splash screen pops up

I made a short screencast, you can find it here: https://drive.google.com/file/d/0B7WEJ_b69MObVDVIakdjOXdHZWs/view?usp=sharing

Ubuntu Studio 16.04 with Gnome.

paul

2017-05-29 12:46

administrator   ~0019751

@aFunkyBass: is that with 5.9 or 5.8 or ???

aFunkyBass

2017-05-29 13:53

reporter   ~0019752

Hey Paul, sorry I forgot. It's with 5.9, but it used to do it even with 5.8

aPilger

2017-10-30 09:59

reporter   ~0020073

In a short test with 5.12.0 with ubuntu 16.4, it seems, that the bug is gone. The splash is correctly closed after switching between snapshots.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2016-08-16 08:52 aPilger New Issue
2016-08-17 23:00 paul Note Added: 0018395
2017-02-03 10:06 jegelie Note Added: 0019330
2017-02-03 10:09 jegelie Note Edited: 0019330 View Revisions
2017-02-08 16:05 Headwar Note Added: 0019344
2017-02-08 16:06 Headwar Note Edited: 0019344 View Revisions
2017-02-13 18:23 aPilger Note Added: 0019380
2017-02-13 18:24 aPilger Note Edited: 0019380 View Revisions
2017-02-14 12:06 timbyr Note Added: 0019387
2017-02-14 12:15 timbyr Product Version 5.0-pre => 5.6
2017-02-14 12:15 timbyr Status new => confirmed
2017-02-16 01:55 x42 Note Added: 0019400
2017-02-16 02:03 x42 Note Added: 0019401
2017-02-26 11:36 timbyr Note Added: 0019441
2017-04-19 21:07 faust Note Added: 0019614
2017-04-19 21:08 faust Note Edited: 0019614 View Revisions
2017-04-19 21:08 faust Note Edited: 0019614 View Revisions
2017-04-19 21:15 faust File Added: screenshot_20170419_181417.png
2017-05-29 12:25 aFunkyBass Note Added: 0019749
2017-05-29 12:46 paul Note Added: 0019751
2017-05-29 13:53 aFunkyBass Note Added: 0019752
2017-10-30 09:59 aPilger Note Added: 0020073