MantisBT

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0007307ardourbugspublic2017-04-02 04:442017-04-18 10:22
Reporterfinotti 
Assigned Tox42 
PrioritynormalSeveritycrashReproducibilityalways
StatusclosedResolutionno change required 
Platformaptosid (Debian Sid/Unstable)OSLinuxOS Version
Product Version5.8 
Target VersionFixed in Version 
Summary0007307: Segmentation Fault when loading Calf Plugins
DescriptionEvery time I upload an LV2 Calf plugin, ardour immediately crashes. Even creating an empty session, creating a stereo audio track and trying to add the calf plugin.
Steps To ReproduceJust add a calf plugin.
Additional InformationThis has been happening for a long time. I has happened with Debian Sid's version (5.5 - 5.5.0~dfsg-1+b1), and with KXStudios (first 5.6 and now 5.8 - 5.8.0-1kxstudio1v5). Also with Sid's calf plugins, or compiled from GIT source or from KXStudio.

I've tried it in KDE and as a different user under fluxbox.

Oddly enough, in a new installation (updated) of siduction (which is, as aptosid, simply Debian Sid with a different kernel, different defaults/configs and very few extra tools), I have no problem at all, with any of the versions (Sid's or KXStudio's).

The backtrace is attached.

Here is some info on the machine where it crashes:

$ inxi -v5
System: Host: debian Kernel: 4.10.0-7.slh.1-aptosid-amd64 x86_64 (64 bit gcc: 6.3.0)
           Desktop: KDE Plasma 5.8.6 Distro: aptosid 2013-01 ????????? - kde-full - (201305050307)
Machine: Device: desktop System: ASUS product: All Series
           Mobo: ASUSTeK model: Z87-PRO v: Rev 1.xx UEFI: American Megatrends v: 1707 date: 12/13/2013
CPU: Quad core Intel Core i7-4771 (-HT-MCP-) cache: 8192 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 28837
           clock speeds: max: 3900 MHz 1: 3500 MHz 2: 3499 MHz 3: 3500 MHz 4: 3500 MHz 5: 3500 MHz 6: 3500 MHz
           7: 3501 MHz 8: 3500 MHz
Memory: Using dmidecode: you must be root to run dmidecode
Graphics: Card: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.19.3 driver: intel Resolution: 1280x1024@60.02hz, 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Desktop GLX Version: 3.0 Mesa 13.0.6 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller bus-ID: 00:03.0
           Card-2 C-Media CMI8788 [Oxygen HD Audio] driver: snd_oxygen port: d000 bus-ID: 05:04.0
           Card-3 Logitech QuickCam Communicate STX driver: USB Audio usb-ID: 003-005
           Card-4 Focusrite-Novation driver: USB Audio usb-ID: 003-002
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-7.slh.1-aptosid-amd64
Network: Card: Intel Ethernet Connection I217-V driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f080 bus-ID: 00:19.0
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: e0:3f:49:a3:4c:a6
Drives: HDD Total Size: 9257.9GB (52.1% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD10EALS size: 1000.2GB
           ID-2: /dev/sdc model: WDC_WD20EARX size: 2000.4GB
           ID-3: /dev/sdb model: Samsung_SSD_840 size: 256.1GB
           ID-4: /dev/sdd model: WDC_WD20EARX size: 2000.4GB
           ID-5: /dev/sde model: WDC_WD40EZRX size: 4000.8GB
           Optical: /dev/sr0 model: N/A rev: N/A dev-links: cdrom,cdrw,dvd,dvdrw
Partition: ID-1: / size: 235G used: 208G (94%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2
           label: N/A uuid: 3eb3474a-cfa4-43f1-bf04-5e95733d046a
           ID-2: swap-1 size: 16.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
           label: N/A uuid: 784ed27c-7e99-46d8-824a-930c4bf9af9d
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info: Processes: 272 Uptime: 26 min Memory: 2860.9/15736.9MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 6.3.0
           Client: Shell (bash 4.4.111) inxi: 2.3.5
TagsNo tags attached.
Attached Files? file icon ardour_gdb [^] (58,674 bytes) 2017-04-02 04:44 [Show Content]

- Relationships

-  Notes
(0019581)
finotti (reporter)
2017-04-02 04:58

I found the problem. I also had calf-ladspa installed in the system. Removing it fixed the problem. Sorry for the noise...

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2017-04-02 04:44 finotti New Issue
2017-04-02 04:44 finotti File Added: ardour_gdb
2017-04-02 04:58 finotti Note Added: 0019581
2017-04-18 10:22 x42 Status new => closed
2017-04-18 10:22 x42 Assigned To => x42
2017-04-18 10:22 x42 Resolution open => no change required


Copyright © 2000 - 2017 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker